Step: 1

In the graph, the revenues earned by the company on the projects are represented by the blue colored bars.

Step: 2

So, the height of each blue colored bar indicates the revenue of a particular project.

Step: 3

The revenues earned by the projects A,B,C and D are $30 million, $40 million, $30 million and $60 million respectively.

[The heights of the bars representing the revenue of each project.]

Step: 4

The total revenue earned by all the projects = 30 + 40 + 30 + 60 = $160 million.

[Add all the revenues.]

Step: 5

So, the total revenue earned by the company on all the projects is $160 million.

Correct Answer is : $160 million

Step: 1

Profit made by the company = revenue - investment

[Formula for the profit.]

Step: 2

Profit made by the company from the project A = 30 - 10 = $20 mil

[From the graph, revenue on project A is $30 mil and investment is $10 mil.]

Step: 3

Profit made by the company from the project B = 30 - 25 = $5 mil

[From the graph, revenue on project B is $30 mil and investment is $25 mil.]

Step: 4

Profit made by the company from the project C = 30 - 20 = $10 mil

[From the graph, revenue on project C is $30 mil and investment is $20 mil.]

Step: 5

Profit made by the company from the project D = 55 - 30 = $25 mil

[From the graph, revenue on project D is $55 mil and investment is $30 mil.]

Step: 6

Total profit made by the company = 20 + 5 + 10 + 25 = $60 mil

[Add the profits made on each project.]

Correct Answer is : $60 mil

Step: 1

The height of each point on the line graph represents the number of cars manufactured by a particular company in the corresponding year.

Step: 2

From the graph, the number of cars manufactured by C1 in the year 1996 is 460 and the number of cars manufactured by C2 in the same year is 450.

Step: 3

So, the difference between the number of cars manufactured by the two companies in the year 1996 = 460 - 450 = 10

[Subtract 450 from 460.]

Correct Answer is : 10

Step: 1

The height of each point in the double line graph represents the number of points scored by each team in each match.

Step: 2

From the graph, Tom's team scored 29 points in the 5^{th} match and Jack's team scored 26 points.

Step: 3

Difference between the points scored by the two teams in the 5^{th} match = 29 - 26 = 3.

Step: 4

So, Tom's team scored 3 more point(s) than Jack's team in the 5^{th} match.

Correct Answer is : 3

Step: 1

From the graph, the sales of store A and store B are equal in the month of August.

Correct Answer is : August

Step: 1

The height of each bar in the graph indicates the number of students admitted in the particular university in a particular year.

Step: 2

From the bar graph, the height of the bar for the year 1994 is maximum at the university R.

Step: 3

So, the university R has maximum admissions in the year 1994.

Correct Answer is : R

Step: 1

The figure consists of set of different colored toy cars.

Step: 2

Counting toy cars based on their color.

Red color toy cars - 6

Green color toy cars - 6

Yellow color toy cars - 4

Red color toy cars - 6

Green color toy cars - 6

Yellow color toy cars - 4

Step: 3

The Graph-1 represents the data correctly.

Correct Answer is : Graph-1

Step: 1

From the double bar graph, the highest bar representing the production of capsules in 2001 is during the 3rd quarter.

Step: 2

So, production of capsules is maximum in the year 2001 is during the 3rd quarter.

Correct Answer is : 3rd quarter

Step: 1

From the double bar graph, the biggest difference is 4 tons in quarters 3 and 4.

Step: 2

The maximum difference in the production of capsules in the years 2000and 2001 is during the quarters 3 and 4.

Correct Answer is : 3rd quarter and 4th quarter

Step: 1

From the double bar graph, the production of capsules during first, second, third and fourth quarters of the year 2000 are 2, 7, 4, 8 respectively and in the year 2001 are 3, 5, 8, 4 respectively.

Step: 2

Total production in the year 2000 = 2 + 7 + 4 + 8 = 21 tons

Step: 3

Total production in the year 2001 = 3 + 5 + 8 + 4 = 20 tons

Step: 4

The difference between the total production of the two years = 21 - 20 = 1 ton.

Correct Answer is : 1 ton

Step: 1

Lloking at the graph,

the maximum amount of 12 was in February and the minimum amount of 2 happened in March.

the maximum amount of 12 was in February and the minimum amount of 2 happened in March.

Step: 2

So, the difference is 10.

[12 - 2 = 10.]

Correct Answer is : 10

- Probability of an Event Represented by a Number From 0 to 1-Gr 7-Solved Examples
- Possible Outcomes-Gr 7-Solved Examples
- Identifying Equally Likely Outcomes-Gr 7-Solved Examples
- Likelihood of an Event-Gr 7-Solved Examples
- Probabilities of Compound Events-Gr 7-Solved Examples
- Making Predictions-Gr 7-Solved Examples

- Data
- Range Of A Function