Step: 1

Number of minutes in 5 hours = 60 × 5

[There are 60 minutes in one hour.]

Step: 2

= 6 × 10 × 5

[60 = 6 × 10.]

Step: 3

= 6 × 5 × 10

[Use commutative property.]

Step: 4

= 30 × 10 = 300

Step: 5

So, there are 300 minutes in 5 hours.

Correct Answer is : 300

Step: 1

The weight of the total luggage of Mrs. Jessica's family = the number of suitcases × the weight of each suitcase

Step: 2

= 7 × 80

[Substitute the values.]

Step: 3

= 7 × 8 × 10

[8 × 10 = 80]

Step: 4

= 56 × 10 = 560

Step: 5

The luggage weighed 560 lb altogether.

Correct Answer is : 560 lb

Step: 1

Total number of files with the holder = the number of shelves × the number of files in each shelf

Step: 2

= 5 × 20

Step: 3

= 5 × 2 × 10 = 100

[From the multiplication table of 5.]

Step: 4

So, the file holder has 100 files in all.

Correct Answer is : 100

Step: 1

Number of cards in a box = 40 = 4 × 10

Step: 2

Number of card in 5 boxes = 5 × 40

Step: 3

= 5 × 4 × 10 = 20 × 10

Step: 4

= 200

Step: 5

So, there are 200 cards in 5 boxes.

Correct Answer is : 200

Step: 1

The weight of the total luggage of Mr.David's family = the number of suitcases × the weight of each suitcase.

Step: 2

= 4 × 70

[Substitute the values.]

Step: 3

= 280.

[Multiply.]

Step: 4

The luggage weighed 280 lb altogether.

Correct Answer is : 280 lb

- Rounding Whole Numbers to nearest 10 or 100-Gr 3-Solved Examples
- Adding Whole Numbers through 999 with Regrouping-Gr 3-Solved Examples
- Adding Whole Numbers without Regrouping - 3 + 3-Gr 3-Solved Examples
- Subtracting Whole Numbers through 999 with Regrouping-Gr 3-Solved Examples
- Subtracting with 2 or 3 Digit Whole Numbers without Regrouping-Gr 3-Solved Examples
- Inverse Relationship between Addition and Subtraction-Gr 3-Solved Examples
- Exploring Commutative Property of Addition-Gr 3-Solved Examples
- Exploring Associative Property of Addition-Gr 3-Solved Examples

- Product